Safari resort Beekse Bergen

Dirk Lips, eigenaar van Libéma uit Rosmalen, heeft een lang gekoesterde gekoesterde droom gerealiseerd: een bungalowpark tussen de wilde dieren. Door de bouw van 239 luxe lodges, safaritenten of boomhutten kan er in Safari resort Beekse Bergen overnacht worden tussen de wilde dieren. Het vakantiedorp is gebouwd in een bebost gebied van 42 hectare en de bezoekers kijken uit op de twee aangelegde savannes. Daar lopen de giraffen, zebra’s, gnoes, dromedarissen en neushoorns vrij rond. De leeuwen hebben de beschikking over hun eigen vlakte.

In het centrale gebouw Karibu Town zijn alle voorzieningen onder één dak samengebracht. Het overdekte zwembad, de bowling, de kinderspeelhal, de bar en het restaurant en de supermarkt. Het project, een investering van 100 miljoen euro, is hiermee overigens nog niet af. In de tweede fase worden nog eens 186 lodges aan het resort toegevoegd.

Projectmanagement

Bijzonderheden
– bouw van 239 lodges
– bowlingbaan
– zwembad
– restaurant

Onze rol

Vanaf de start van het project is Asbo bij het project betrokken. Door onze systematische werkwijze was er altijd inzicht in de stand van het werk, de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden en inzicht of aan de uitgangspunten van het contract werd voldaan. Met een doordachte projectadministratie kon de projectmanager altijd op het juiste moment over de juiste informatie beschikken. Onder andere hierdoor is het project binnen budget en planning uitgevoerd. Ook door onze extra inzet na een heftige storm en tijdens de oplevering van het project werden de projectdoelstelling gerealiseerd.

Dit bijzondere project is mede geslaagd omdat wij een professionele partner als Asbo aan onze zijde hebben gehad.